Citroencreme met aardbeien

Anders, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 20-05-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 200 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 500 gr aardbeien
  • 4 el VodkaPlus roodfruit
  • 1 bakje Griekse yoghurt (150 gr)
  • 2 el donkere basterdsuiker

Bereiden

Voorbereiden: oven voorverwarmen op 175 graden. Citroenen schoonboenen, 2tl van schil raspen en fijnsnijden en uitpersen. Rasp met 4 el sap door de helft van room roeren. Met mixer eieren met 125 gr kristalsuiker schuimig kloppen. Citroenroom erdoor kloppen. Mengsel over soufflévormpjes verdelen en elk vormpje paar keer op aanrecht tikken, om luchtbelletjes te verwijderen. Vormpjes op enige afstand van elkaar in braadslede zetten, kokend water in braadslede schenken tot ± 1 cm onder de rand van vormpjes en braadslede op rooster in het midden van de oven plaatsen. Oven sluiten en creme in waterbad in 30-40 minuten stevig en gaar laten worden. Na afkoelen verder laten opstijven in koelkast. Bereiden; aarbeien schoonmaken, halveren en omscheppen met VodkaPlus en eventueel wat suiker. Smaak 10 minuten laten intrekken. Yoghurt over de creme uitstrijken en bestrooien met dun laagje basterdsuiker. Rest van de slagroom stijf kloppen met 1-2 el suiker. Slagroom over de yoghurt verdelen. Aardbeien met vocht in glazen scheppen en creme ernaast serveren.

Materialen

4 eenpersoons soufflévormpjes (inhoud 150 ml) 1 braadslede of hoge ovenschaal

Bronvermelding