(VEGETARISCH) Kruidige Marokkaanse Groentetajine

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

100 gram kikkererwten uit blik 5 uien 2 wortels 1 grote of 2 kleinere courgettes 1 paprika 1 venkel 1 theelepel geperste knoflook 1 eetlepel geraspte citroenschil 500 ml bouillon 1 theelepel kaneelpoeder 1 eetlepel olijfolie 40 gram zwarte olijven 2 takjes verse koriander, in stukjes geknipt zout en peper Voorbereiden Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken. Snijd de uien niet te klein. Verwarm de olie in een hapjespan of wok en bak op een zacht vuur de venkel, wortel en paprika aan. Voeg de courgette, uien, knoflook, kaneel, citroen, bouillon en zout en peper toe. Breng alles aan de kook en doe dan de inhoud van de pan in de aardewerken schaal van de slowcooker. Zet de slowcooker op 'medium' en laat 3 tot 4 uur stoven. Roer er voor het serveren de olijven door en strooi er nog een beetje koriander overheen. Serveertip Lekker met couscous of rijst. Tip Gebruik je rauwe kikkererwten? Laat ze dan vooraf minimaal 12 uur weken in koud water. Kook ze daarna in 1,5 uur gaar. Wil je de slowcooker langer laten stoven? Zet 'm dan op 'low'.

Bronvermelding