'1' Mijn favoriete Vegetarische quiche'

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 01-07-2012 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eieren

Bereiden

3 eieren 125 ml slagroom fijngesneden peterselie zout/peper voor het deeg: 75 gr. bloem 35 gr. boter 1 ei snufje zout voor de vulling: 2 sjalotjes 1 paprika 1 prei 3 wortelen 3 stengels bleekselderij Werkwijze Kneed het deeg tot een bol en laat het daarna 2 uur in de koelkast rusten. Snijd alle groenten in kleine blokjes en bak ze aan in een koekenpan. Klop de eieren met de slagroom los, doe er de peterselie door en kruid af met peper en zout. Na 2 uur rol je het deeg uit tot een dunne lap. Leg deze in de springvorm. Als je een Echte Keukenprinses wilt zijn, kun je het aan de randen netjes afsnijden, maar je kunt het voor een rustiek uiterlijk ook een beetje over de rand laten hangen. Net zo gemakkelijk. Het beste is dan om de bodem even 10 minuten blind te bakken in een oven op 180°. Je hoeft daar heus geen bakparels of bonen voor te gebruiken, een stukje aluminiumfolie erop leggen is al voldoende. Spreid daarna de gebakken groenten over de bodem uit. Giet dan de liaison gelijkmatig over de groenten. Je mag best nog wat van de vulling zien. Het ei gaat nl. souffleren tijdens het bakken. Strooi er tot slot een beetje geraspte kaas over. 25-30 minuten bakken in de oven op 180°. Controleer of de liaison stevig is door er met een satéprikker in te steken.

Materialen

springvorm van 23 Ø

Bronvermelding