Te gekke vistaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 45 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 27-06-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 grote aardappelen
  • 2 eieren
  • 2 handen vol verse spinazie
  • 1 hand vol bladpeterselie
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 citroen
  • 3 dl. slagroom
  • 2 handen vol belegen geraspte kaas
  • 1 theel. mosterdpoeder
  • olijfolie
  • zout
  • nootmuskaat
  • zwarte peper
  • 500 gram schelvis- of kabeljouwfilet zonder vel en graten.

Bereiden

* Schil de aardappels en snijd blokjes van 2,5 cm. Doe deze in kokend water en laat deze 8 min. doorkoken, vervolgens afgieten en laten uitlekken. * Hak de ui fijn. * Rasp de wortel. * Pers de citroen uit. * Hak de peterselie fijn. * Snijd de vis in repen. * Kook de eieren hard en snijd ze in vieren. * Stoom de spinazie 2 min. en druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Bak in braadpan de ui en de wortel ong. 5 min. in wat olijfolie. Voeg de slagroom toe en laat het mengsel aan de kook komen. Neem de pan van het vuur zodra het mengsel kookt en roer er de kaas, citroensap, mosterdpoeder en de peterselie door. Verdeel de vis, de spinazie en de eieren in een ovenvaste schaal en giet er de romige saus over. Prak de uitgelekte aardappels met wat olijfolie, Z en P en een vleugje nootmuscaat tot puree en verdeel deze losjes over de vis. Strooi wat geraspte kaas over de puree. Verwarm de oven tot 230 graden en laat het gerecht in 25 - 30 min. gaar en goudbruin worden. Geef er sla of andere groente bij. Een droge wijn maakt de zaak natuurlijk af.

Bronvermelding