Amuse - Koud wortelsoepje met gember in een glaasje - crème de carottes au gingembre - Een fluweelzacht soepje

Soepen, Hapje, 8 personen, Frans.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 11-10-2014 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr. wortelen, in stukjes gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 50 gr. boter
  • 20 cl. slagroom
  • 1 l. kippenbouillon*
  • 30 gr. verse gember, geraspt
  • evt. bieslook

Bereiden

Fruit de ui en wortelen in de boter. Voeg de gember, bouillon* en room toe. Kook het geheel op laag vuur gedurende 30 minuten. Roer regelmatig. Doe alles door een (punt)zeef. De wortelpuree zachtjes doordrukken (voorkom ijzer op ijzer!) Voeg naar smaak zout, peper en suiker toe. Laat afkoelen en zet koud weg. Dien op in (amuse)glaasjes. Garneer met kleine sprietjes bieslook of bieslook in piepklein gesneden stukjes. * Afhankelijk van de kwaliteit van het water is het aan te bevelen om bronwater te gebruiken voor de kippenbouillon.

Materialen

Amuseglaasjes

Bronvermelding