Biksemad

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 04-06-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 zakken voorgekookte aardappelblokjes (900 gr)
  • 3 grote uien
  • 2 el vloeibare margarine
  • 300 gr gekookte ham
  • 500 gr zure appels
  • 2 el vloeibare margarine
  • 4 eieren

Bereiden

Pel de uien en snijd ze klein. Snijd de ham in blokjes. Verhit 2 el vloeibare margarine en fruit hierin de ui goudgeel. Bak de aardappelblokjes mee met de ui. Als de aardappelblokjes goudgeel zijn, voeg dan de blokjes ham toe en bak ze mee. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Bak de appelblokjes in een aparte pan in 2 el vloeibare margarine ongeveer 5 minuten. Meng de appelblokjes door het aardappel-vleesmengsel en schep het gerecht in een schaal. Bak in een koekenpan 4 spiegeleieren en leg ze op het gerecht. Serveer meteen.

Bronvermelding