Aardappel-appelsalade

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 06-05-2015 | 47 keer bewaard

Ingrediënten

  • appels

Bereiden

1 kilo aardappels (vastkokend) 400 gram zoetzure appel (bijvoorbeeld elstar) 3 Duimdikke augurken 1/2 bosje peterselie 1 halve ui 4 tot 6 grote eetlepels (of meer, wat jij wil) Yoghurtmayonaise of een andere slasaus met een frisse smaak 4 eetlepels Witte wijnazijn 1 theelepel mosterd Evt. Peper en zout. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Kook de aardappels daarna gaar(Hou er rekening mee dat het korter duurt omdat kleine stukjes eerder gaar zijn). Snijd ondertussen de augurk en ui in kleine blokjes en doe deze in een kom. Meng de Yoghurtmayonaise met de azijn en mosterd en de peterselie en doe het mengsel bij de augurk en ui in de kom. Roeren tot alles door elkaar zit. Als de aardappels gaar zijn de aardappels erdoor mengen. Laat vervolgens de bak met aardappels en saus ongeveer 3 uur in de koelkast staan tot deze goed koud is en de saus er goed is ingetrokken. Snijd de appels in blokjes vlak voor het serveren en meng ze door het aardappelmengsel. Lekker met turks brood en bockwurst.

Bronvermelding