1 Aardbei-Sinaasappel cheesecake' Bij de koffie of als dessert. Deze cheesecake smaakt naar de zomer

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 13-11-2016 | 22 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bereiding

Bereiden

150 gram biscuits 50 gram boter, gesmolten 1 sinaasappel 500 gram roomkaas, op kamertemperatuur 125 ml crème fraîche 200 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 5 eieren 250 gram aardbeien, gehalveerd Oven voorverwarmen op 150 °C. In keukenmachine biscuitjes verkruimelen. Boter erdoor mengen. Biscuitmengsel gelijkmatig over bodem van taartvorm verdelen en met bolle kant van lepel stevig aandrukken. Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen. In kom roomkaas, crème fraîche, suiker, sinaasappelrasp, vanillesuiker, mespunt zout en eieren tot glad beslag kloppen. Roomkaasmengsel in taartvorm schenken. In oven cheesecake in ca. 1 uur en 15 min. goudbruin en gaar bakken. Intussen in kom aardbeien en sinaasappelsap voorzichtig door elkaar scheppen en aardbeien tot gebruik laten marineren. Taart laten afkoelen. In zeef aardbeien laten uitlekken. Cheesecake garneren met aardbeien.

Bronvermelding