Andijviestamppot met kruidenroomkaas en uitgebakken spekjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 26-01-2015 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 gram verse kruidenroomkaas
  • 1,25 kilo kruimige aardappelen, geschild
  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • 150 ml melk
  • 400 gram andijvie, fijngesneden

Bereiden

Snijd de aardappels in stukken en kook ze in een flinke laag water met wat zout in 25 min. gaar. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekreepjes uit. Roer regelmatig. Giet de aardappels af. Zet de pan terug op het vuur en laat 30 seconden staan, zo verdampt er nog wat vocht uit de aardappels. Schenk de melk in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stamp de aardappels tot een lekker smeuiige puree. Strooi een deel van de andijvie in de pan met puree en laat de groente al omscheppend slinken. Herhaal dit tot alle andijvie in de puree is verwerkt. Verwarm de stamppot nog even. Roer daarbij regelmatig, zodat de stamppot niet kan aanbranden. Roer de kruidenroomkaas door de stamppot. Proef en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verdeel de stamppot over 4 borden en schep de spekjes met het vet uit de pan erover. Karbonades zijn er lekker bij.

Bronvermelding