GOURMET, VEGETARISCH: erwtenmuffins

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 4 minuten,

Laatst aangepast: 03-04-2012 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram dopperwtjes (uit pot)
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 1 mespuntje zout
  • 1 mespuntje peper
  • 50 mililiter plantaardige olie
  • 50 mililiter melk
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels peterselie

Bereiden

VOORBEREIDEN: Verwarm de oven voor op 180; Meng de bloem, peper en zout in een kom; Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven; Meng (met een mixer) de bloem vanuit het midden door de eieren en schenk de olie en de melk er in scheutjes bij; Voeg de geraspte kaas en peterselie toe en de uitgelekte doperwtjes; Lepel het beslag in de muffinvormen en bak de muffins gedurende ongeveer 20 minuten tot de bovenkant goudbruin kleurt. BEREIDEN: Zet het gourmetstel aan; Haal een muffin uit zijn vorm en zet in een (droog) gourmetpannetje; Zet na ongeveer 2 minuten naar onder (onder de grill) en grilleer nog circa 2 minuten.

Materialen

Oven, Mixer, Gourmetstel.

Bronvermelding