'3 x (Paas)Eitje bakken' In een uienring, een paprikaring en in een avocado

Anders, Brunch, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 09-04-2012 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • eieren

Bereiden

Gebakken ei in een uienring Snijd een ui in ringen van ongeveer 1 cm dik. Plaats de grootste ring in een met olie ¿ingevette¿ koekenpan en zet op middelhoog vuur. Wanneer de ene kant lichtbruin gebakken is, keer je de ring en breek je een ei in het midden. Voeg een beetje water toe aan de pan (buiten de uienring om!) en zet de deksel erop. Bak totdat je eitje gaar is (of hoe gaar je hem zelf wilt). Nu alleen nog maar bestrooien met zeezout en peper, en genieten maar! 2 theelepels olijfolie 1 paprika, gesneden in vier ringen van halve centimeter dik 4 grote eieren zout en peper 2 theelepels geraspte Parmezaanse kaas In dit recept bak je je ei in het midden van een paprika. Neem een grote koekenpan, doe de olie erin en zet op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 1 minuut. Breek een ei in het midden van elke paprika ring. Breng op smaak met zout en peper en bak totdat de eiwitten zijn gestold, maar de dooiers nog steeds vloeibaar zijn. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten. Voorzichtig omdraaien en dan nog 1 minuut licht bakken. Bestrooi met Parmezaanse kaas. eitjes in een avocado Zet een anti-aanbak koekenpan op middel-laag vuur. Doe er een beetje olie in. Snijd een avocado verticaal door, laat de schil eraan zitten! Je kunt eventueel een stukje van het bolle gedeelte afhalen (aan de achterkant), zodat de helften beter in een pan blijven liggen. Verwijder de pit en gebruik een stekertje, koekjesvorm of eventueel een lepel om een rond gat te maken in het midden van elke helft. Leg de twee helften avocado in de pan. Breek een middelgrote ei in het midden van de avocado¿s. Bak een paar minuutjes, totdat het ei is als je zoals hem wilt. Eventueel kun je een (doorzichtige) deksel op de pan doen om het goed te laten stomen. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Bronvermelding