Bonenschotel van Bart

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 23-09-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 bospenen in stukjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 tenen knoflook gehakt
  • 4 blikken olifantsbonen
  • 1 1/2 el fijngehakte salie
  • 1,5 ons serranoham in reepjes
  • 100 g rucola grof gesneden

Bereiden

Laat de bonen uitlekken, maar bewaar wat vocht. Verhit een ruime plens olie in de braadpan en laat de wortel, selderij en knoflook een kwartiertje zacht smoren, deksel op de pan. Voeg dan de bonen, salie en ham toe en ruid met peper en zout. Voeg het bonenvocht toe, en laat nog eens 20 minuten smoren, totdat de boel goed heet is. Zet het vuur uit en roer de rucola er door en schenk er een gulle scheut oloijfolie over. Met kanpperige homp brood

Bronvermelding