Boerenkoolstamppot maar dan anders

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 23-09-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,2 kg geschilde aardappelen
  • 500 g gesneden boerenkool
  • 250 g brie
  • 200 g rauwe ham
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 tl pesto
  • 1 teen knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 150 cl warme melk
  • 25 g boter
  • 1 el azijn

Bereiden

Doe de aardappelen in een grote pan met water en een beetje zout. Leg de boerenkool erboven op en breng alles aan de kook. Laat in 20 minuten gaar worden. Snijd ondertussen de brie en de rauwe ham in reepjes. Voeg hieraan de pijnboompitten, de pesto de knoflook en de bosuitjes toe en meng dit goed. Stamp aardappelen en boerenkool door elkaar en schep het mengsel door de boerenkool. Verwarm zachtjes tot de brie begint te smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Bronvermelding