Franse Kaas Quiche (borrelhap)

Hartige taarten, Buffet, 12 personen, Frans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 45 minuten,

Laatst aangepast: 15-06-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 1 sjalotje
  • 1 eetl boter
  • 4 eieren
  • 2,5 dl slagroom of kookroom
  • 75 gram geraspte Gruyère kaas
  • 1 takje fijngeknipte peterselie
  • 75 gram zachte blauwschimmelkaas, bv Roquefort
  • 1 handje gepelde walnoten

Bereiden

Quichevorm invetten met boter. Oven voorverwarmen op 200 graden. Quichevorm bekleden met het croissantdeeg. (je kunt ook zelf piedeeg maken). Pel en snipper de sjalot. Verhit in een kleine koekenpan 1 eetl boter en fruit de sjalotsnippers. Neem de pan van het vuur. Klop in een kom de eieren los met de room en de sjalot. Roer de Gruyère en de peterselie erdoor. Voeg de geprakte schimmelkaas erdoor en de grofgehakte walnoten. Schenk het mengsel in de quichevorm. Bak de quiche in ca. 45 minuten gaar en goudbruin. Lauw en koud erg lekker

Materialen

quiche-ovenschaal

Bronvermelding