'Bananenpudding met karamelsaus' Een warme pudding met banaan en een karamelsaus. Dit toetje is erg makkelijk om te maken

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 04-04-2012 | 47 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

125 gram bloem. 1 eetlepel bakpoeder. 1/2 theelepel gemalen kaneel. 75 gram lichtbruine basterdsuiker. 2 rijpe bananen. 1 ei. 200 ml melk. 75 gram ongezouten boter. Voor de karamelsaus 4 eetlepels golden syrup. 125 gram lichtbruine basterdsuiker 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal van 1,5 ¿ 2 liter in met boter. 2. Schil de bananen en pureer ze met een vork. Smelt de boter. 3. Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel in een kom. Voeg de suiker, gepureerde banaan, het ei, de melk en de gesmolten boter toe. Klop met een garde tot een samenhangend mengsel. Giet het mengsel in de vorm en zet apart. 4. Stop de basterdsuiker met de golden syrup in een steelpannetje. Roer door elkaar en zet op middelhoog vuur. Roer totdat de suiker opgelost is en breng het vervolgens aan de kook. Giet het nu meteen over de pudding heen. 5. Zet de vorm in de oven en bak 30 ¿ 40 minuten. Bij mij duurde het 40 minuten, maar ik had ook een hogere bakvorm. De bovenkant moet goudbruin zijn en het midden moet redelijk stevig voelen als je er zachtjes op drukt. Bak de pudding niet te lang, het is niet de bedoeling dat hij helemaal droog is. 6. Laat even afkoelen en serveer warm, eventueel met slagroom, roomijs of crème fraîche.

Bronvermelding