Amuse van bloemkoolroom en spekjes

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 14-02-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetlepel vloeibaar bakproduct
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 150 gram bleomkool, in kleine roosjes
  • 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet)
  • 100 ml kookroom
  • 50 gram onrbijtspek,in kleine blokjes
  • 1 eetlepel bieslook, gehakt

Bereiden

verwarm het bakproduct en fruit de sjalot op lage stand in circa 4 minuten goudbruin. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee. Giet de bouillon in d epan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in circa 5 min gaar zadat de bouillon verdamt. Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Pureer dit tot een smeuig geheel en laat het al roerende afkoelen. Breng op smaak met zout en peper en schep de room in kleine glaasjes. Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden. Bak de spekblokjes uit,neem ze uit het vet. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover. bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.

Materialen

4 amuseglaasjes

Bronvermelding