3 Recepten voor de skottelbraai

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 45 keer bewaard

Ingrediënten

  • paprika

Bereiden

Sköttelbraad Aardappels aardappels (ligt er aan hoeveel je eet) 1 rode paprika in stukjes gesneden 1 gele paprika in stukjes gesneden 2 uien in snippers schillen Snipper de rauwe aardappels met een kaasschaaf en doe ze rauw in de pan. Als ze een beetje bruin worden doe je de paprika en de ui bij de aardappels laat ze lekker bruin worden en smullen maar. -- Pizza opwarmen & Broodjes afbakken Verse pizza uit het koelvak van de supermarkt Skottelbraai met grillplaat Deksel voor de skottelbraai BEREIDINGSWIJZE: bPizza afbakken of opwarmen. Het is even een handigheidje, maar het gaat perfect. Skottelbraai op de volgende manier voorverwarmen: de zwarte ring (behorend bij de grillplaat) op de skottel leggen. daar bovenop de grillplaat. daar bovenop het ijzeren draadrekje. Skottelbraai deksel er bovenop (wordt bijna 200 º ) Ik denk dat dit voor al werkt met de oudere modellen, waar nog geen luchtsleuven in de deksel zitten. Zodra de skottel op temperatuur is de pizza op het ijzeren rekje plaatsen en in ongeveer 5 tot 7 minuten afbakken. De pizza komt pruttelend onder de deksel vandaan. Het werkt het beste met niet te dikke pizza’s. Dus neem bijvoorbeeld die heerlijke franse steenovenpizza’s. Het afbakken van voorgebakken broodjes: Ga hetzelfde te werk als bij het afbakken van pizza’s. Echter door de hitte moet je halverwege even de broodjes keren (na ongeveer 3 minuten). --- Origineel Afrikaans Braairecept BEREIDINGSTIJD: 20 minuten INGREDIËNTEN: 4 personen 4 eetl. Olie of boter 1 winterwortel 400 gram kip of varkensvlees in dunne reepjes 1 bakje taugé 1 kleine witte kool Gekookte rijst voor 4 personen 1 bakje champignons Ketjap 2 ui Sambal 2 paprika's Gembersiroop of poeder BEREIDINGSWIJZE: Doe eerst wat olie of boter in de Braai. Voeg de reepjes vlees toe en braad deze even aan. Daarna de fijngesneden reepjes kool, champignons, ui, wortel, paprika en taugé toevoegen. Het geheel bakken, omscheppen en wat gekookte rijst toevoegen. Naar smaak kunt U hier nog wat ketjap, gember en sambal aan toevoegen.

Materialen

skottelbraai

Bronvermelding