Kabeljauw ovenschotel

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 03-06-2006 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 moten kabeljauw
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 1/8 liter slagroom
  • 2 eidooiers
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 bakje tuinkers
  • citroensap
  • suiker

Bereiden

*Verwarm de over voor op 175 graden C, hetelucht. Voor een gewone elektrische oven ongeveer 20 graden warmer. *Snij de groenten in dunne reepjes. *Smoor de groenten in 5 minuten in een klontje boter met zout, peper en suiker. *Kabeljauw wassen en droogdeppen. *Zout, peper en citroensap inwrijven. *Leg het bovenstaande in een beboterde ovenschaal. *Slagroom kloppen en luchtig doorscheppen met eidooiers, kaas en tuinkers. *Schep het mengsel over de vis. *25 minuten in een voorverwarmde oven.

Materialen

overschotel oven

Bronvermelding