Kapucijners met shoarmavlees

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 02-06-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 25 gr boter of margarine
  • 200 gr shoarmavlees
  • 5 stengels bleekselderij
  • 1 grote ui
  • 1 pot capucijners (720g)
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 6 halve abricose (pot)

Bereiden

In braadpan boter verhitten Shoarmavlees in ca. 5 min.rondom bruin bakken. Intussen ui pellen en snipperen. Met een dunschiller harde nerven uit bleekselderij verwijderen en stengels in stukjes snijden.Ui en bleekselderij door de shoarmavlees scheppen en ca. 2 min. meebakken. Kapucijners 1/2 dl.water en bouillonpoeder erdoor scheppen. In ca.5 min. door en door heet laten worden. Abricosen elk in vieren snijden en door de capucijners scheppen en even mee- verwarmen Op smaak brengen met peper en zout. Serveren met een volkorenbol.

Bronvermelding