Duiveltjesvlees van Antoinet

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 01-06-2006 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet (of hamlappen)
  • en:

Bereiden

1 el sambal 8 el ketchup 8 el azijn 8 el ketjap 1 zakje nasimix 2 uien 250 gr ckampignons 2 el pindakaas 2 el olie scheutje room of kokosmelk ================================================ Snijd het vlees in blokjes of reepjes. Roer ketchup, ketjap, azijn en sambal door elkaar. Voeg de nassimix en kip toe en laat alles enkele uren afgedekt in de koelkast marineren. Snijd de uien klein, verhit de olie en fruit de ui. Schep de kip uit de marinade (bewaren!)en bak al omscheppend bruin, voeg de in plakjes gesneden champignons toe, doe de marinade erbij en laat een kwartiertje sudderen. Roer de pindakaas en de room/kokosmelk erbij.

Bronvermelding