Menu
10 Tapas ideeën en recepten
Anders, Hapje, 8 personen, Italiaans.
Laatst aangepast: 19-11-2017 | 536 keer bewaard
Ingrediënten
- eieren
Bereiden
Avocadopakketjes
Voor 10 stuks: dompel 10 slabladeren enkel minuten in kokend water. Spoel ze koud af. Pureer in een keukenmachine l geschilde avocado zonder pit met 50 g gorgonzola en l eetlepel citroensap. Roer er l uitgelekt blikje garnalen (ca. 200 g) door. Leg op elk slablad l eetlepel van dit mengsel. Rol de slabladeren op en vouw de zijkanten goed dicht tot een pakketje. Laat de pakketjes l uur opstijven in de koelkast.
====
Bruschetta tomaat
Voor 8 stuks: snijd van l smal bruin stokbrood 8 schuine dunne stukken af. Wrijf ze in met een opengesneden teentje knoflook en bestrijk ze met olie. Rooster ze onder de hete grill lichtbruin. Beleg ze met plakjes kerstomaat.
===
Bruschetta prosciutto
Voor 8 stuks: snijd van l smal bruin stokbrood 8 schuine dunne stukken af. Wrijf ze in met een opengesneden teentje knoflook en bestrijk ze met olie. Rooster ze onder de hete grill lichtbruin. Beleg ze met prosciutto crudo.
==
Witlofblaadjes met paté
Voor 8 stuks: haal 8 mooie blaadjes van witlofstruikjes. Leg in elk schuitje een plukje tuinkers. Spuit er een toef roompaté naast
===
Hartig gevulde abrikozen
Voor 8 stuks: bak 100 g magere spekblokjes in een droge koekenpan krokant. Verdeel 75 g verse roomkaas met gember over 8 halve abrikozen. Strooi de spekblokjes erover.
===
Geroosterde paprika en aubergine op toast
Voor 4 stuks: rooster 2 rode paprika's in de oven gaar, trek de schil eraf en snijd ze in repen. Rooster l aubergine in plakken en vervolgens 4 sneden boerenbrood. Beleg elke toast met paprika, aubergine, 1/2 blikje ansjovis, 8 halve olijven en sprenkel de olie vande ansjovis erover.
==
Champignons met knoflook
Voor 16 stuks: oven voorverwarmen op 200 °C.
15 teentjes knoflook (in plakjes) met 2 eetlepels olijfolie, 25 g boter, 2 theelepels tijm, zout en peper in alufolie verpakken en in oven ca. 20 minuten zachtjes bakken. 16 grote champignons zonder steel in ovenschaal leggen. Knoflook met vrijgekomen vocht, 2 theelepels fijngesneden rozemarijn, 3 eetlepels olijfolie en l eetlepel citroensap erover verdelen. Champignons ca. 25 minuten in oven bakken.
===
Krokante aardappelkoekjes
Voor ca. 16 stuks: 2 grote aardappelen raspen en mengen met l ei, zout, peper, 2-3 eetlepels bloem en l theelepel tijmblaadjes.In koekenpan in 2 eetlepels olie van aardappelmengsel in gedeelten in ca. 10 minuten kleine dunne koekjes van ca. 5 cm doorsnede bakken. Koekjes in oven (160 °C) warm houden.
===
Tortilla met aardappel en ui
Voor ca. 16 puntjes: 3 grote aardappelen (in plakjes) en 2 uien (in ringen) met zout bestrooien en in koekenpan in 4 eetlepels olijfolie ca. 5 minuten bakken. Daarna afgedekt op zacht vuur nog ca. 15 minuten bakken, af en toe omscheppen. Olie en vocht afgieten. 5 eieren loskloppen en over aardappelmengsel schenken. Op zacht vuur ca. 10 minuten bakken tot ei gestold is. Tortilla met behulp van bord keren en andere zijde nog ca. l minuut bakken. Warm of koud serveren.
===
Gevulde shii-take
Voor 12 stuks: uit 12 grote shii-takes stoeltjes verwijderen. In 2 eetlepels olijfolie 2fijngesneden sjalotjes, l uitgeperst teentje knoflook en l theelepel fijngesneden salie ca. 5 minuten bakken. 100 g fijngesneden rauwe ham, zout en peper erdoor roeren. Shii-takes vullen met hammengsel. 4 eetlepels geraspte schapenkaas (manchego) of belegen kaas erover strooien en shii-takes in midden van oven (200 °C) ca. 20 minuten bakken.
Bronvermelding
Bron onbekend