Avocadomousse met grapefruit en krab. amuse hapje/ voorgerecht

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 08-01-2012 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • zout
  • 100 gr gezeefde tomaten
  • 1 tl selderijzout
  • 1/2 tl agaragar
  • 1 st grapefruit
  • 2 st rijpe avocado
  • cayenne peper
  • 140 gr krabvlees
  • 1 1/2 tl roze pepertjes
  • 1 1/2 tl peterselie

Bereiden

doe de tomaten met 4 eetl water in een pan en breng aan de kook voeg selderijzout en agaragar toe en laat 1 min koken laat afkoelen tot lauw is snijd vruchtvlees grapefruit in partjes en verwijder vliesjes bewaar schil pureer avocado's en helft grapefruit breng op smaak met cayenne peper en zout verdeel puree over ovale glazen glaasjes verdeel de tomaren over de puree en zet de glaasjes koel weg laat de krab uitlekken snijd de rest grapefruit in stukjes meng de krab met grapefruit, peperbessen en fijngehakte peterselie verdeel mengsel over glaasjes maak af met geraspte grapefruitschil

Bronvermelding