Doperwtensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 26-12-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 teen gehakte knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 3 el olie
  • 2 pakken diepvrieserwten a 450
  • 2 suks paddestoelenbouillon
  • 1 el suiker
  • mespu mespunt chilipoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 100 ml slagroom
  • 5 blaadjes djoeroek poeroet

Bereiden

Fruit de knoflook en de gember 1 minutt rustig aan in de olie. Voeg erwtjes, bouillonblokken, suiker, chili en korianderpoeder toe plus 3/4 liter water. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Voeg de room erbij en pureer alles met de staafmixer. Controleer op dikte en smaak. Laat de citroenblaadjes voor het serveren 2 minuten meetrekken.

Bronvermelding