Aardappelgratin met roquefort

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 06-12-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 5 sjalotjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 dl melk
  • 2 dl kookroom
  • 1 eierdooier
  • nootmuskaat
  • 150 gram roquefort

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd ze in dunnen plakjes. Pel de sjalotjes en snijd ze in ringetjes. Vet de ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Meng de geperste knoflook met de melk,de kookroom en de eidooier. Voeg peper en nootmuskaat toe en klop goed door. Schep de aardappelschijfjes en de sjalotjes erdoor. Schep de helft in de ovenschaal,verkruimel de helft van de roquefort erboevn en verdeel de ander helft van het mengsel erover. Verdeel de rest van de kaas erover en sprenkel er 1 eetlepel olijfolie over. Zet het gerecht 40 min in de oven totdat het lichtbruin en gaar is.

Materialen

ovenschaal, of vier kleine ovenschaaltjes.

Bronvermelding