Appelspeculaassouffleetjes

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 27-11-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 500 gram zachtzure appels
  • 2 eetlepels diksap appel
  • 1 eiwit
  • 2 eieren
  • 30 gram basterdsuiker
  • 40 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel maizena
  • 50 gram speculaas

Bereiden

Citroen schoonboenen en helft van schil fijn raspen. Helft van de citroen uitpersen, andere helft wordt niet gebruikt. Appels schillen en in stukjes snijden. In een pan met dikke bodem appel met diksap, twee eetlepels water en citroenrasp in 10 minuten zachtjes tot moes laten koken. Citroensap erdoor roeren en moes laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 200 graden. In een vetvrije kom het eiwit met een mespunt zout met mixer tot pieken sttijfkloppen. Eieren en basterdsuiker met mixer tot schuimige massa kloppen. Bakmeel en maizena luchtig erdoor spatelen. Appelmoes speculaas en eiwitschuim luchtig door meelmengsel scheppen. Souffleebeslag over vormpjes verdelen en bovenkant gladstrijkne. Vormpjes in het midden van de oven zetten en 25 tot 30 minuten bakken tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn. TUUSENTIJDS DE OVENDEUR NIET OPENEN. Spuffleetjes direct uit de oven serveren, bijvoorbeeld mat koude vanillevla of bolletjes vanilleijs.

Materialen

soufflee vormpjes ingevet

Bronvermelding