Menu
Pompoensoep
Ingrediënten
- 1 eetlepel Zure room
- 400 gram Pompoen
- 1 ui
- 2 theelepels Kerrie
- 1 eetlepel Olie
- 4 dl Groentebouillon
- Zout,peper,nootmuskaat
- 4 takjes Selderij
- 100 gram Volle kwark
Bereiden
Snijd het vruchtvlees van het stuk pompoen in blokjes. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Fruit de ui met de kerrie in de olie goudgeel. Voeg de pompoen toe met de groentebouillon. Breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten.
Pureer de massa in keukenmachine, met staafmixer of door een zeef. Breng de soep weer aan de kook en maak hem op smaak met wat preiringen, peper, zout en nootmuskaat. Was de selderij en knip de blaadjes klein. Meng de kwark met de selderij, de zure room, peper en zout en schep dit aan tafel op de soep.
Materialen
Staafmixer