Wortelsoep met geitenkaas, lekker pittig soepje op smaak gebracht met gemberwortel en paprika

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 28-10-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bij bereiding

Bereiden

4 sjalotjes fijngesneden 1 el geraspte gemberwortel 2 teentjes knoflook fijngesneden 40 gr boter 600 gr winterwortel in stukjes ½ tl paprikapoeder 1 L groetenbouillon Zout en versgemalen peper Cayennepeper 150 gr verse geitenkaas 2 a 3 el fijngesneden koriander 2 a 3 el fingesneden bladpeterselie Bak de sjalot, gemberwortel en knoflook circa 5 minuten op zacht vuur in de boter. Voeg de wortel toe en bak deze 5 minuten mee. Roer de paprikapoeder en bouillon erdoorheen en laat alles op zacht vuur 20 ¿ 25 minuten koken tot de wortelen gaar zijn. Pureer de soep en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper. Maak met behulp van 2 theelepels kleine quenelles (ovalen) van de geitenkaas en rol deze door een mengsel van koriander en peterselie. Serveer ze in de soep

Bronvermelding