Aardappeltortilla op z'n Spaans

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-10-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr aardappelen, vastkokend
  • 4 el olijfolie
  • 4 eieren
  • 150 gr hamblokjes, of chorizo
  • 2 grote uien in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

Bereiden

Kook de aardappelen gaar en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de uien, de knoflook en de aardappel op laag vuur. 10 minuten, om en om. Klop de eieren los en voeg peper en zout toe naar smaak. Verdeel het ei en de hamblokjes gelijkmatig over de aardappel. Laat de tortilla op laag vuur ongeveer 6 minuten garen, eventueel met een deksel erop. Zodra het ei gestold is de koek losmaken van de pan en de tortilla omdraaien met behulp van het deksel. Nog eens 6 minuten laten garen en dan is het gerecht gaar. Erbij serveren: Aubergines met gehakt en bechamelsaus, en een Meloenkomkommersalade.

Materialen

grote koekenpan

Bronvermelding