Aardappeltaart met mierikswortelroom

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 21-10-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 900 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 200 gram demi creme fraiche
  • 2 eetlepels mierikswortel
  • 2 eieren
  • 100 gram gratinkaas geraspt
  • 1 lente/bosuitje in ringetjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelschijfjes 2 minuten,giet ze af en laat goed uitlekken. Schep de olijfolie erdoor en strooi er zout en peper over. Meng de creme fraiche,mierikswortel en ei. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de springvorm. Verdeel daarover de helft van de mierikswortelroom. Leg de rest van de aardappel erop met daarop de rest van het roommengsel. Strooi de kaas erover en bak de taart 10-15 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is. Bestrooi voor het serveren met bosui.

Materialen

springvorm 24 cm, ingevet

Bronvermelding