Menu
Appel-pecan samosa en appeltaart
Gebak, Nagerecht, 2 personen, Fusion.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 15 minuten,
Laatst aangepast: 27-09-2011 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- 150 g filodeeg, 8 langwerpige vellen
- 2 goudreinetten, geschild, in blokjes
- 100 g boter
- 3 el bruine suiker
- 25 g pecannoten, gehakt
Bereiden
Verwam oven voor op 220 graden. Bak de appels met de suiker 1-2 minuten in een klontje boter, tot de appel wat zachter begint te worden. Voeg de noten toe en bak nog 5 minuten.
Smelt rest van de boter.
SAMOSA (1 grote) : Leg 4 vellen filodeeg op elkaar, elk vel bestrijken met gesmolten boter, bovenste niet. Schep helft van het appelmengsel aan één uiteinde van het filodeeg, vouw dan het filodeeg er diagonaal overheen. Blijf vouwen tot een driehoekvorm. Leg op een bakplaat en bestrijk met boter.
TAART : Leg een vel filodeeg op de bakplaat. Bestrijk met gesmolten boter en leg er iets verspringend een tweede vel op. Leg op zelfde manier laatste 2 vellen filodeeg erop, steeds met boter bestrijkend. Til de randen wat naar boven om een rand te vormen en bestrijk met boter.
Bak de samosa en taart 7-8 minuten in de oven, of tot het deeg knapperig en goudbruin is, controleer na 5 minuten.
Leg de taartbodem op een schaal en schep rest van appel-pecanmengsel erin.
Serveer beide met slagroom.
Bronvermelding
Lesley Waters