In bacon gegaarde kip met een romige portsaus' Extra pittig door de bacon en de romige portsaus maakt er iets bijzonders van

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 04-04-2012 | 48 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 halve kipfilets

Bereiden

4 halve kipfilets ½ kippenbouillontablet 8 dunne plakjes bakbacon 2 teentjes knoflook 2 eetl olijfolie 15 gram boter 1 flink glas rode port 150 ml (koks) room zout, peper gedroogde oregano Hulpmiddelen Houten cocktailprikkers Voorbereiding Pel de knoflook en pers deze uit. Kipfilets insmeren met zout, peper, knoflook en wat oregano. Wikkel elke kipfilet in 2 plakjes bacon. Vastzetten met een houten prikker. Bereidingswijze Olijfolie verhitten en de kipfilets hierin op zacht vuur rondom bruin en gaar bakken (afhankelijk van de dikte plm. 10 - 15 minuten) Kip uit de pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. Port in de pan doen en laten inkoken tot plm. de helft. (Koks)room erbij en op hoog vuur inkoken tot een dikkere saus ontstaat. Kippenbouillontablet erover verkruimelen en verder op smaak maken met zout en peper en eventueel nog wat oregano. Serveertips Lekker met gebakken aardappelen en allerlei soorten groenten.

Bronvermelding