Romige braadworst-stew uit de slow cooker

Anders, Hoofdgerecht, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 09-09-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 winterwortelen in stukjes
  • 2 uien, fijn gesneden
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 1/2 pond braadworst
  • 2,5 dl kippenbouillon (blokjes) of groentenbouillon
  • 1 tl zout
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl peper
  • 4,5 dl room (2 pakjes houdbare slagroom)
  • 3 el maizena, aangemaakt met 3 el water
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes

Bereiden

Leg alle groente onderin de slowcooker/crockpot. Leg de braadworst er bovenop. Doe de kruiden door de bouillon en giet dit bij de groente en braadworst in de crockpot. Deksel erop en op low 6 uur laten pruttelen. Roer nu de room erdoor. Meng de maizena aan met water en roer door het gerecht. Doe de deksel er weer op en kook het geheel nog 30 minuten op high of totdat het is gebonden. Serveertips Je kan dit heerlijk met pasta eten of: doe meteen bij het begin 4 aardappels in stukjes met de groente in de slowcooker/crockpot en kook ze mee. Met een lekkere rauwkost salade erbij heb je zo een heerlijke maaltijd. Makkelijk en goedkoop.

Materialen

Bronvermelding