Menu
Romige braadworst-stew uit de slow cooker
Anders, Hoofdgerecht, 8 personen, Anders.
Laatst aangepast: 09-09-2011 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- 3 winterwortelen in stukjes
- 2 uien, fijn gesneden
- 1 groene paprika, in stukjes
- 1 1/2 pond braadworst
- 2,5 dl kippenbouillon (blokjes) of groentenbouillon
- 1 tl zout
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1/2 tl peper
- 4,5 dl room (2 pakjes houdbare slagroom)
- 3 el maizena, aangemaakt met 3 el water
- 1 rode paprika, in stukjes
- 3 stengels bleekselderij, in stukjes
Bereiden
Leg alle groente onderin de slowcooker/crockpot. Leg de braadworst er bovenop. Doe de kruiden door de bouillon en giet dit bij de groente en braadworst in de crockpot. Deksel erop en op low 6 uur laten pruttelen. Roer nu de room erdoor. Meng de maizena aan met water en roer door het gerecht. Doe de deksel er weer op en kook het geheel nog 30 minuten op high of totdat het is gebonden.
Serveertips
Je kan dit heerlijk met pasta eten of: doe meteen bij het begin 4 aardappels in stukjes met de groente in de slowcooker/crockpot en kook ze mee. Met een lekkere rauwkost salade erbij heb je zo een heerlijke maaltijd. Makkelijk en goedkoop.
Materialen
Bronvermelding
Amerikaans recept