Zalmpakketjes met tijmboter

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 03-08-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • takjes tijm
  • 4 moten zalm à 150 gram
  • 2 el olie
  • 50 gram zachte boter of margarine
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 2 tl mosterdzaadjes
  • 2 tl fijngesneden tijmnaaldjes
  • zout, peper
  • 4 tomaten

Bereiden

Zalmmoten halveren, graat verwijderen. Elke halve moot rond vormen en met keukentouw vastbinden. Olie verhitten en zalmmedaillons aan beide zijden 1 min. bakken. Op keukenpapier laten uitlekken en afkoelen. Boter mengen met knoflook, mosterdzaadjes, tijm, zout en peper. Tomaten inkruisen, 30 sec. in kokend water onderdompelen en ontvellen. Zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Over voorverwarmen op 200°C. Uit bakpapier 8 cirkels van 25 cm doorsnee knippen en daarop zalmmedaillon, gekruide boter en tomaat leggen. Papier dichtvouwen en met touwtjes vastbinden. Buideltjes op bakplaat zetten. Zalm in midden van oven 10-15 min. bakken. Pakketjes op bord openen. Garneren met tijm. Serveren met sperziebonen en aardappels.

Materialen

Bakplaat, keukentouw

Bronvermelding