Ovenschotel met spitskool en gehakt

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 13-01-2005 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 2 kg aardappels
  • 500 g gehakt
  • 1 eetl kerriepoeder
  • 2 eetl gehaktkruiden
  • 1 ui
  • zout, peper
  • 3 dl melk
  • 40 g boter

Bereiden

Aardappels schillen, in stukken snijden en koken. Spitskool snijden en koken. Ui in stukjes snijden en bakken. Gehakt toevoegen en rul bakken. Gehaktkruiden erdoor mengen. Puree maken van gekookte aardappels, boter, melk, zout en peper. Spitskool in vergiet laten uitlekken en kerriepoeder erdoor roeren. Spitskool onder in een ovenschaal scheppen, gehaktmengsel er bovenop en afdekken met aardappelpuree. Evt. bestrooien met wat paneermeel en klontjes boter. In de oven laten kleuren en serveren. Kan goed een dag van tevoren worden gemaakt.

Materialen

Oven

Bronvermelding