Bulgursalade met tomaat en paprika - Lekker fris op een zomerse dag, heerlijk bij de barbecue

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 01-05-2012 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr. bulgur (bio-winkel, Marokaanse winkel)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 500 ml. groentebouillon
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 0,5 komkommer
  • 3 lente-uitjes
  • 1 Spaans pepertje
  • 1 theelepel komijn (Oosterse keuken: djintan)
  • 1 theelepel korianderzaad (Oosterse keuken: ketoembar)
  • 1 snufje kaneel
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje koriander (of platte peterselie)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1-2 eetlepels zuurbessen, naar keuze

Bereiden

1. Zet de bulgur met 1 eetlepel olijfolie op in een pan en smoor de korrels glazig. Voeg wat zout en peper toe en giet de bouillon erbij. Leg deksel op pan en kook zachtjes 10 minuten door. Laat afkoelen. 2. Snij schoongemaakte tomaat en paprika in blokjes. Schil komkommer, verwijder zaadlijst en snij in blokjes. Snij lente-ui in halve ringetjes. Snij peper in ringetjes (als het pepertje relatief groot is, de helft nemen). Schep alles dor bulgur. 3. Wrijf komijn en korianderzaad fijn in vijzel en roer met kaneel door bulgur. 4. Hak koriander en munt grof. 5. Rooster pijnboompitten in droge koekenpan. 6. Roer citroensap door 4 eetlepels olijfolie en giet over bulgursalade. Schep kruiden erdoor en strooi pijnboompitten en eventueel zuurbessen erover.

Bronvermelding