Menu
Aardappelsalade
Salades, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Laatst aangepast: 29-05-2011 | 0 keer bewaard
Ingrediënten
- 20 kleine vastkokende aardappelen
- 1 el zachte graanmosterd of gewone mosterd
- 2 el bruine suiker
- scheutje rode wijnazijn
- olijfolie
- 60 gr rucola
- verse basilicum
Bereiden
Was de aardappeltjes en kook ze gaar in de schil. Laat de aardappelen wat afkoelen en schil ze. Snij ze in grove stukken en doe ze in een mengschaal.
In een apart schaaltje bereid je de vinaigrette voor de aardappelsalade. Meng de mosterd, de rode wijnazijn en de bruine suiker. Roer alles met de garde en schenk er wat olijfolie bij. Voeg een beetje peper van de molen toe en een snuifje zout. Blijf mengen tot je een gladde vinaigrette krijgt.
Schep enkele lepeltjes vinaigrette over de stukjes aardappel en meng voorzichtig.
afwerking:
Spoel de rucola en de blaadjes verse basilicum. Voeg alles net voor het serveren toe aan de aardappelsla (eventueel grof gescheurd).
Bronvermelding
dagelijkse kost