'Ajam Soto' van Frieda's moeder, authentiek

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 15-02-2020 | 80 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 kippenpoten zonder vel en .......

Bereiden

5 kippenpoten zonder vel 1½ l water 3 tl zout 5 geplette stengels sereh arachide olie - boemboe: 3 à 4 sjalotten fijngesnipperd 3 kemerienoten 1 eetl ketoembar 2 tl koenjit 1 hele uiknoflook, alle teentjes! pinktopje trassi - De kip in het water met zout en de stengels sereh zo gaar stoven dat het vlees van de botten valt. De kip eruit halen, af laten koelen en de botjes eruit halen. De boemboe heel fijn maken en bij de bouillon voegen en zo'n 20 minuten laten doorkoken. De knoflookteentjes (ongeveer 10) in de olie licht bruin bakken en op het laatst bij de soto voegen. Het kippenvlees weer in de pan doen. - Je serveert de soto met hard gekookt ei en fijn gesneden bladselderie- eventueel met soehoen (soort vermicelli) -en met wat rijst. De dag tevoren gemaakt, is de soto nog lekkerder!

Bronvermelding