Kippenbouillon met lentegroenten

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 22-05-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie materialen
  • zie bereiding

Bereiden

Voorgerecht voor 4 personen 1 l kippenbouillon (van tablet) 2 bospenen of 4 worteltjes, in smalle reepjes 100 g peultjes, in de lengte gehalveerd 1 kleine prei, in ringen 150 g diepvriesdoperwten 3 eetl. verse kruiden (platte peterselie, kervel, bladselderij), grof gesneden 100 g gerookte kipfilet, in reepjes Bereiden: Breng de bouillon aan de kook. Kook hierin de wortel, peultjes en prei 2 minuten. Voeg dan de doperwten toe en kook nog 3 minuten. Schep de verse kruiden erdoor. Serveer de soep in borden of kommen en verdeel de kipreepjes erover. Tip: Voeg eens 2 eetlepels sojasaus bij de soep.Vervang de verse kruiden door blaadjes spinazie. Wijnadvies: Drink rustig de wijn van het voorgerecht door.

Bronvermelding