Lentestamppot met geitenkaaspakketjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 22-05-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetlepels honing
  • 1.3 kg aardappelen, geschild en in stukken
  • zout en versgemalen peper
  • 650 gram brocolli, in roosjes en de stronk in blokjes
  • 4 plakken zachte geitenkaas (ca. 100 gram per stuk)
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 1 eetlepel olijfolie of vloeibaar bakprodukt
  • 125 gram creme fraiche (melkan)

Bereiden

Bereiden: Kook de aardappelen met zout in 15-20 minuten gaar. Voeg de broccoli de laatste 7 minuten bij de aardappelen en kook ze mee. Bestrooi de geitenkaas met een beetje peper en vouw het ontbijtspek eromheen. Bak de kaaspakketjes in de olijfolie in 2 minuten per kant goudbruin. Giet de aardappelen en broccoli af. Stamp ze met de crème fraîche, zout en peper tot een grove stamppot. Serveer met het geitenkaaspakketje waarop een beetje honing is gedruppeld. Tip: Bijna alle groenten lenen zich wel voor het maken van een stamppot. Dus heeft u nog een restje groenten? Dan kunt u dat ook prima in de stamppot verwerken. Twee groenten samen geven vaak een verrassende smaakcombinatie. Wat denkt u bijvoorbeeld van prei of rauwe andijvie met blokjes paprika? Ook lekker: asperges met bosui, en bospeen met radijs Variatie: Vervang broccoli door spinazie of snijbonen en rol de geitenkaas voor een vegetarische versie door geschaafde amandelen.Voeg eens 1 eetlepel grove mosterd of kerriepoeder aan de stamppot toe.

Bronvermelding