Salade met groene asperges, mozzarella en artisjokken

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 22-05-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram groene asperges
  • zout en versgemalen peper
  • 200 gram artisjokken uit blik, uitgelekt
  • 1 bol (buffel) mozzarella
  • 1 bos basilicum (alleen de blaadjes
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel citroensap

Bereiden

Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af en kook ze in ruim kokend water met zout in circa 8 minuten beetgaar. Schep ze voorzichtig uit het kookvocht en leg ze even in koud water. Laat ze uitlekken en leg ze op een grote platte schaal. Snijd de artisjokken in vieren en verdeel ze over de asperges. Snijd of pluk de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de asperges en artisjokken. Snijd de basilicum in reepjes en vermeng deze met de olie, het citroensap, zout en peper. Giet dit over de salade en serveer direct. Lekker met focacciabrood

Bronvermelding