Esgargot of Sla met slakken

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 100 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 10-09-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 sneden casinobrood, ontkorst,
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 blikje wijngaardslakken 24 stuks
  • 50 gr boter
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel gehakte peterselie of kervel
  • 1 krop sla
  • 25 ml olie
  • 1/2 eetlepel azijn
  • 1/2 eetlepel mosterd

Bereiden

Snijd de sneetjes brood in dobbelsteentjes. Snijd de knoflooktenen met een scherp mesje in dunne plakjes. Verhit de zonnebloemolie in een steelpannetje. Bak de knoflookplakjes tot ze bruin en knapperig zijn. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak daarna de broodblokjes bruin en knapperig in de knoflookolie Haal de slakken uit het blik en laat ze uitlekken. Smelt de boter zachtjes, roer het citroensap en de peterselie erdoor. Verwarm de slakken op laag vuur in de peterselieboter Haal intussen de mooie grote bladeren van de krop sla, was ze en sla ze goed droog. Klop olijfolie, azijn en mosterd tot een dressing en breng op smaak met zout en peper. Hussel de dressing luchtig door de sla en schik de blaadjes op platte borden/een platte schaal. Vis de slakjes uit de boter en verdeel ze over de sla. Doe hetzelfde met de croutons en strooi de knoflookchips erover. Bedruppel de slakjes met een beetje van de warme boter. Bestrooi de salade desgewenst nog met wat fleur de sel en serveer.

Bronvermelding