Broccoli courgette taart

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 70 minuten,

Laatst aangepast: 14-05-2011 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr broccoli
  • 1 courgette
  • 50 gr pijn boompitten
  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 4 eieren
  • 2 dl slank- of kookroom
  • 3 eetl pesto

Bereiden

verdeel de schoongemaakte broccoli in kleine roosjes (ook de stelen snijden), snijd de courgette in plakjes, kook de groente in ruim kokend water in ca 3 minuten beetgaar en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 gr en vet een taartvorm in, rooster de pijnboompitten en laat ze op een bord afkoelen. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een passende lap. Bekleed de vorm met bladerdeeg, prik wat gaatjes in de bodem en strooi ca 1/3 van de kaas over de bodem. Verdeel de courgette en de broccoli erover, strooi opnieuw 1/3 van de kaas en ook de helft van de pijnboompitten erover. Klop de eieren los met de room en de pesto en voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk dit mengsel over de vulling en bestrijk ook de deegrand hiermee. Strooi de rest van de kaas en pijnboompitten over de vulling. Bak de taart in het midden van de oven in ca 45 minuten bruin en gaar.

Materialen

ovenschaal of bakblik

Bronvermelding