'Antilliaanse Kip van Tante Lizzy' Een geweldig recept, verveeld nooit, en zooo lekkkkkkerrrrrrr

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 06-12-2017 | 107 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 el zonnebloemolie / 4 kippenpoten zonder rugstuk

Bereiden

4 el zonnebloemolie / 4 kippenpoten zonder rugstuk (schaal 1 kg) / 2 uien, gesnipperd / 2 tenen knoflook, fijngesneden / 1 el gemalen komijn (djinten) / 2 blikken tomatenblokjes / 1 zak paprikamix (3 stuks, groen en rood en geel), in stukjes / 1/2 zak pruimen zonder pit / 2 el kappertjes / 50 g groene olijven / 1 kippenbouillontablet / 300 g witte rijst Wat te doen? Voorbereiding Verhit de olie in een grote braadpan. Bestrooi de kippenpoten met versgemalen peper en zout en bak ze op hoog vuur 3 min. rondom. Voeg de uien, de knoflook en de komijn toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomaten, de paprikas, de pruimen, de kappertjes, de olijven en het bouillontablet toe. Wat te doen? Bereidingswijze Breng aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur ca. 45 min. stoven. 2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bronvermelding