10 Ideeën met een potje Rolmops

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 28-02-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • DIVERSEN

Bereiden

!. ROLMOPSCOCTAIL ; Schil 2 grote mandarijnen heel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng dit met 1 avocado in stukjes en 4 rolmopsen in reepjes. Roer een dressing van 2 el mayonaise, 1 el zure room, 1 tl tomatenketchup, 1 el whisky, zout, snufje chilipeper en 1 fijn gesneden sjalotje. Meng de dressing met het rolmopsmengsel. Serveer in hoge glazen. 2. BIETJESSALADE ; Meng 3 gekookte bietjes met 4 rolmopsen en 3 augurkjes, alles in reepjes gesneden. Roer een dressing van 2-3 el zonnebloemolie, 1 tl mosterd, 4 el fijngesneden bieslook en zout & peper naar smaak. Meng de dressing met het bietenmengsel. 3. ROLMOPSTARTAAR ; Snijd 3-4 drooggedepte rolmopsen in blokjes en meng ze met 1-2 el crème fraîche, 2-3 el fijngesneden koriander, 1/2 fijngesneden rode peper en 1/2 tl geraspte gemberwoertel. Serveer op ( geroosterd ) brood. 4. GEVULD MET KNOLSELDERIJ ; Ontrol 4 rolmopsen, dep ze droog en beleg ze met knolselderijsalade. Bestrooi met fijngesneden bieslook en rol de rolmopsen weer op. Steek ze vast met een stokje. 5. PITTIGE MOUSSE ; Dep 3-4 rolmopsen goed droog en pureer ze samen met 2 el mayonaise, 1/2-1 tl kerriepoeder, snufje gemalen komij, 1/2 tl gembersiroop en 2-3 el fijngesneden koriander. Serveer op toast. 6. SANDWICH MET ROLMOPS ; Bestrijk een plak boerenbrood dun met mosterd en leg daarop plakjes waterkers, dunne plakjes tomaat en een flinke reep rolmops. Druppel er wat mosterd-dillesaus over en bestrooi met kleine blokjes augurk. 7. GEMARINEERDE ROLMOPS ; Breng 3 el crème fraîche op smaak met zout & peper, 3 el fijngesneden (blad)- peterselie, 2 el fijngesneden bieslook en 1/2 tl geraspte mierikswortel (potje). Meng dit met 5 in stukjes gesneden rolmopsen en 1 kleine rode ui in ringen. 8. SPIESJES MET APPEL ; Steek lange repen rolmops al zigzaggend aan houten spiesjes en steek in elke bocht een stukje ongeschilde groen appel. Bestrooi met heel fijngesneden kervel of (blad)- peterselie. 9. MET MOSTERD-DILLESAUS ; Roer 2 el mosterdpoeder, 1 el witte wijnazijn en 15 g suiker door elkaar. Schenk er heel langzaam 1 dl maïsolie bij en klop voortdurend. Breng op smaak met zout & peper en 1 el fijngesneden dille. Serveer bij rolmops. 10. AARDAPPELSALADE ; Roer een dressing van 1 tl grove mosterd, 3 el olijfolie, 2 el fijngesneden (blad)- peterselie, zout & peper. Meng dit met 8 gekookte aardappelen in stukjes, 1 handvol rucolablaadjes, 1 kleine rode ui in ringen en 4 rolmopsen in reepjes.

Materialen

Deze friszure haringen zijn het puntje op de i in deze lekkere gerechtjes.

Bronvermelding