Saus. Jachtsaus of jägersaus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 09-12-2013 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 50 gr gerookte spekblokjes
  • 150 gr kleine champignons
  • 3 sjalotten fijngesneden
  • 2 dl rode wijn
  • 2 el tomatenpuree
  • laurierblad
  • takje tijm
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl suiker
  • zout en peper
  • fijngehakte verse peterselie
  • dragonblaadjes

Bereiden

Smelt de boter in een grote pan en fruit hierin de sjalotten en champignons. Haal ze uit de pan en in dezelfde boter de spekblokjes bakken. Voeg de sjalotten en champignons terug en roer er de rode wijn en tomatenpuree door. Afkruiden met laurierblad, tijm, kruidnagels, currypoeder, suiker zout en peper en laat de saus wat indikken. Tot slot wat peterselie en dragonblaadjes over strooien. Serveer deze saus bij gebraad of steak met kroketjes of frieten.

Bronvermelding