Gestoofde konijnenbout met pruimensaus

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 95 minuten,

Laatst aangepast: 23-12-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 Tamme konijnebouten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje gemalen chilipoeder
  • 8 draadjes saffraan
  • 150 gram roomboter
  • 1 ui in ringen
  • 1 winterwortel in dikke repen
  • 1/2 prei in ringen
  • 150 gram gedroogde pruimen
  • 150 ml vleesfond
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 200 ml rode wijn
  • 2 laurierblaadjes

Bereiden

Over voorverwarmen op 180 graden 1.Bestrooi de konijnenbouten met zout, peper, kaneel, chilipoeder, paprikpoeder en saffraan 2. Verhit de boter in een Creusetpan en braad bouten rondom bruin 3. Neem de bouten uit de pan en bak de ui glazig en goudbruin. Voeg bouten weer toe 4. Voeg wortel, prei, pruimen, tomatenpuree en knoflook toe. Bak 1 minuut en blus af met de rode wijn en de vleesfond 5. Voeg de laurier toe en doe de pan in de oven. Ca. 1,5 uur 6. Haal de bouten er even uit en laat het vocht op het fornuis inkoken tot hij iets gebonden is.

Bronvermelding