Hasselbackspotatis (Zweedse Hasselbackaardappelen)

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 17-12-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 middelgrote aardappelen (600 gr)
  • 2 eetl boter, vloeibare margarine of lekkere olie
  • 0,5 theel zout
  • 0,5 dl paneermeel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 graden. Schil de aardappelen of boen ze schoon en schil ze niet. Snijd ze in de lengte door midden en leg ze met de platte kant op een bakplaat. Snijd de aardappelhelften in dunne plakjes, maar niet door en door. Aan de onderkant moeten ze heel blijven. Smeer de boter/margarine/olie over en in de aardappelen. Bak de aardappelen gedurende 25 minuten in het midden van de oven. Smeer ze opnieuw in met boter/margarine/olie en bestrooi ze met zout en paneermeel. Bak de aardappelen nog eens 20 minuten tot ze gaar en zacht zijn. Varieer met verschillende kruiden, specerijen en kazen.

Materialen

Bakplaat

Bronvermelding