Irish stew

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 08-04-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr lamsschouder
  • 400 gr aardappelen
  • 2 middelgrote uien
  • 1 eetl gehakte peterselie
  • 2 eetl verse tijm

Bereiden

Irish stew kun je in een braadpan of in de oven maken. Als je geen lamsschouder kunt vinden, kun je ook ander lamsvlees gebruiken al moet je dan misschien de kooktijd wat verkorten. Snijd het lamsvlees in grote stukken. Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Schil de uien en snijd die in ringen. Doe aardappels, ui en vlees in lagen in een ovenschaal of in een braadpan met aardappelen aan de bovenkant. Bestrooi deze met peterselie, tijm, peper en zout. Giet hier 300 ml water overheen. Wacht tot het water kookt en zet de oven op 140 graden of het gas op midelhoog vuur. Laat ongeveer 1,5 uur staan. Voeg tussendoor zo nodig water toe om de stew goed vochtig te houden.

Bronvermelding