Menu
'HAPJES) 10 Feesthapjes/Tapa's'van Wilma
Anders, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.
Laatst aangepast: 10-11-2012 | 526 keer bewaard
Ingrediënten
- zalm
Bereiden
feesthapjes
Tomaat-kaasspiesjes van om en om 2 kerstomaatjes en 2 gemarineerde fetakaasblokjes aan een satéstokje
-
Zalmsoesjes: maak een mengsel van een blikje zalm, ½ lepel tomatenpuree, 1 dl crème fraîche, een gehakt sjalotje, veel bieslook, zout en peper, pureer het en klop het luchtig. Vul ongevulde soesjes met het mengsel.
-
Pannenkoekhapjes: bestrijk (kant en klare) flensjes/pannenkoeken met gekruide tomatensaus, beleg met Parmaham, dunne plakjes Mozzarella en blaadjes basilicum, oprollen en in 1 cm dikke ¿plakjes¿ snijden, steek vast met een prikkertje.
-
Kaascourgettes: verwarm de oven voor op 250°. Schep courgette in 1 cm dikke plakken om met ½ dl olijfolie, geperste teen knoflook en 1 lepel Italiaanse kruiden. Leg op aluminiumfolie, bestrooi met geraspte kaas en rooster in de oven.
-
Pizzahapjes: snij baguette-deeglapjes van Danerolle in vieren, bestrijk dun met tomatenpesto (basilicumsaus), beleg met grofgeraspte courgette, gesnipperde gele paprika, zout, peper en pizzakaas. Bak 6 minuten op 225°.
-
Spaanse tapas
Knoflooktoast: bestrijk stokbroodsneetjes met knoflookpuree en olijfolie en rooster op 250°.
-
Aardappelsalade: van 600 g warme aardappelpartjes, 1½ dl Halvanaise, 1 lepel citroensap, zout, peper, 3 tenen knoflook en veel peterselie
-
Chorizohapjes:: hak groene zonder pit olijven met wat olijfolie tot puree, bestrijk er dikke plakken chorizo mee en prik er met een prikkertje partjes kerstomaat of pimentolijven op.
-
Tonijnsalade: van tonijn op olie, boterbonen, gehakte sjalot en pitloze zwarte olijven. Maak de saus van olijfolie, citroensap en peterselie
-
Koude omelet: van 2 gare aardappels in plakjes, gehakt ui, ½ paprika en een geklopt mengsel van 8 eieren, zout, peper en peterselie. Bakken en onder de grill bruinen
Bronvermelding
Bron onbekend 5/2006