Champignons met kruidensaus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 14-11-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 ui
  • 2 kleine augurken
  • 2 tl kappertjes
  • 6 takjes peterselie
  • 6 takjes selderij
  • 1 el dille (diepvries mag)
  • 6 el crème fraîche
  • 4 el yoghurt
  • 4 bakjes champignons
  • 3 el citroensap
  • 50 gr boter of margarine

Bereiden

VOORBEREIDEN: Ui pellen en heel fijnsnipperen. Augurken en kappertjes fijnsnipperen. In mommetje peterselie en selderij fijnknippen. Toevoegen: ui, augurk, kappertjes, dille, crème fraîche, yoghurt, zout en peper. Tot sausje roeren. Champignons schoonvegen en met citroensap besprenkelen. BEREIDEN: In grote pan boter verhitten. Champignons in ca. 5 minuten zachtjes goudbruin bakken, Zout en peper over strooien en nog ca. 3 minuten bakken. Champignons over doen in schaal . Sausje erop scheppen.

Bronvermelding